VVV Venlo heeft volgende jaren steile ambities

Mathias Dumarey
| 0 reacties
VVV Venlo heeft volgende jaren steile ambities

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

VVV Venlo degradeerde vorig seizoen uit de Nederlandse Eredivisie. Daar verbleef het maar één seizoen maar via de Limburgse club leerde Nederland wel Nordin Amrabat, nu bij PSV Eindhoven, kennen. De club heeft echter grootse plannen.

Op de regionale radio L1 liet VVV-voorzitter Hai Berden weten dat niet een eventuele fusieclub uit Limburg, maar wel zijn vereniging het 'Heerenveen van het Zuiden' zal worden. VVV Venlo bouwt momenteel een nieuw stadion en over drie jaar zal de Zuid-Nederlandse vereniging de begroting fors kunnen opschroeven. De nieuwe thuishaven kost tussen de 60 en 75 miljoen euro en krijgt zelfs een schuifdak. De capaciteit zal volgens Berden rond de 15.000 plaatsen zijn.

De voorzitter van VVV wil zo voorkomen dat zijn team dezelfde fout zou maken als de streekgenoten van Roda JC uit Kerkrade. Die hebben het heel moeilijk om hun stadion vol te krijgen. VVV doet het overigens uitstekend in de Nederlandse eerste divisie. De club heeft als lijstaanvoerder tien punten voorsprong op eerste achtervolger RKC Waalwijk en dus is de kans groot dat VVV volgend seizoen opnieuw zijn opwachting zal maken op het hoogste Nederlandse niveau.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Eerste Divisie

Nieuwste reacties