Dante op weg naar Borussia Mönchengladbach

Nico Wieme
| 15 reacties
Dante op weg naar Borussia Mönchengladbach
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Borussia Mönchengladbach lijkt de weg naar de Pro League gevonden te hebben. Na het aantrekken van Logan Bailly ziet het ernaar uit dat ook Dante Bonfim de komende uren zijn handtekening zal zetten onder een contract bij de Duitse eersteklasser.

In de Bundesliga bengelt Borussia Mönchengladbach helemaal onderaan. De club wil zich dan ook graag versterken om het behoud te kunnen afdwingen. Maandag geraakte al bekend dat Logan Bailly de grens oversteekt en in zijn kielzog lijkt nu ook Dante Bonfim te volgen. De linkerflankverdediger zou al getekend hebben bij de Duitse hekkensluiter.
 
Bij Standard bevestigde technisch directeur Dominique D’Onofrio dat de Duitsers een voorstel deden en dat Standard “zeer geïnteresseerd” was. Voorlopig zou er echter nog geen akkoord zijn. Vermoed wordt dat de transfer in de loop van woensdag in orde komt.
 
Het is geen verrassing dat Dante de Rouches verlaat. Zijn contract loopt eind juni af en Dante stuurde zelf, onder invloed van zijn makelaar, aan om het niet te verlengen. Door de Braziliaan in de winterstop te transfereren vangt Standard nog een twee tot drie miljoen euro.
 
Voor Dante ligt bij Gladbach een contract van 4,5 jaar klaar en hij zou er vier keer meer kunnen verdienen dan bij Standard. De linksachter zal bij zijn Duitse club de rechtstreekse concurrentie aangaan met onze landgenoot Filip Daems.
 
Met Valdir (24, Paços de Ferrera) en Miguel Garcia (25, vorig jaar Reggina) hebben de Rouches al twee vervangers op het oog. Beide Portugezen waren vorige zomer al op weg naar Standard, maar door blessures ging dat feestje toen niet door. Nu zijn de twee verdedigers wel fit bevonden. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties