Pl kort: Liverpool terug leider, ook Man City wint

Philippe Crols
| 1 reacties

Chelsea heeft maar enkele uurtjes op kop van de Premier League gestaan. Liverpool won zijn wedstrijd op tweede kerstdag namelijk ook. Manchester City boekte een broodnodige overwinning.

Liverpool won in eigen huis van Bolton. Het was de Spanjaard Riera die in de eerste helft de score opende. Robbie Keane, die ook vorige week tegen Arsenal al scoorde, legde er in de tweede periode nog twee in het mandje: 3-0 en Liverpool opnieuw leider.

Wigan boekte in de middenmoot een zege tegen Newcastle. Taylor en Zaki (vanop de stip) leken Wigan naar de zege te schieten. Guthrie maakte het op het einde nog spannend. Het bleef echter 2-1. Bassong werd bij de Magpies uitgesloten.

Everton pakte de volle buit mee uit Middlesbrough. Tim Cahill, enkele weken terug al goed voor de winning goal op bezoek bij Manchester City, was opnieuw de gevierde man. Hij scoorde net na rust de enige treffer.

Het fel geplaagde Manchester City heeft op tweede kerstdag nog eens gewonnen. Het stuurde Hull City met 5-1 wandelen. Robinho en Caicedo scoorden twee keer, Ireland prikte er eentje tegen de touwen. Fagan redde de eer voor de bezoekers.

Sunderland en Blackburn konden niet scoren en verdeelden de punten dus onder mekaar.