Real Madrid vangt bot bij de UEFA

Mathias Dumarey
| 9 reacties
Real Madrid vangt bot bij de UEFA
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Real Madrid heeft geen gelijk gekregen van de UEFA omtrent de inschrijving van spelers die in de heenronde al uitkwamen in de UEFA-beker. De Spanjaarden wilden meer dan één zo'n speler inschrijven voor de tweede fase van de Champions League.

In de reglementen van de Europese voetbalbond UEFA staat dat een club maar één speler mag inschrijven voor 31 januari die eerder dit seizoen al uitkwam in de UEFA-beker. Real Madrid kocht al twee spelers voor de terugronde: Lassana Diarra (van FC Portsmouth) en Klaas-Jan Huntelaar (van Ajax Amsterdam). Beide spelers kwamen uit in de UEFA-beker en dus zullen de Spanjaarden moeten kiezen wie ze gaan inzetten.

Vorige week had Real Madrid in een officiële verklaring laten weten dat het geen weet had van bovenstaande UEFA-regelgeving. Wel wisten de Spanjaarden dat die regel gold voor spelers van de Champions League. Vandaar dat Real aanklopte bij de UEFA in de hoop dat het meer dan één speler mocht inschrijven.

De UEFA heeft Real Madrid vandaag een antwoord gegeven. "De regel staat op zich. Real Madrid mag maar één speler inschrijven. We kunnen geen uitzondering maken, omdat de UEFA in dat geval voor iedere club een uitzondering zou moeten maken. Dat kan de competitie beïnvloeden. Het is een geschreven regel en regels kunnen niet veranderd worden midden in het seizoen", aldus UEFA-woordvoerder William Gaillard in een officiële verklaring.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties