Analyse Antwerpse derde provinciale

Philippe Crols
| 0 reacties
Antwerpse derde provinciale

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ook in de Antwerpse derde provinciale werd er tijdens het laatste weekend van het jaar nog gevoetbald. We geven u een overzicht van wat er allemaal gebeurde.

Derde A:
Superspannend

In derde A blijft het superspannend. De kloof tussen de eerste en de zevende bedraagt amper drie punten. Loenhout en Sint Job zijn de twee leiders met 33 punten. Ze kwamen allebei afgelopen weekend niet in actie. Oostmalle wel en is na een zege in Pulderbos derde op een punt van de twee leiders. Meer haalde het van de voorlaatste, Halle, en is zevende op drie punten.

Geen zege voor Kalmthout
Kalmthout gaat als rode lantaarn de winterstop in. Het verloor afgelopen weekend met 1-3 van Horendonk dat over Achterbroek naar de twaalfde plaats wipte. Achterbroek ging in Meerle ten onder. Minderhout en Brecht slaagden er niet in te scoren.


Derde B:

Zwijndrecht comfortabel op kop
Zwijndrecht won zijn laatste wedstrijd van het jaar met 2-0 van Hemiksem en blijft alleen leider. Het heeft vijf punten meer dan Wintam en FC Merksem, de dichtste achtervolgers. FC Merksem hield Maccabi af en blijft bovenaan dus meedraaien. Maccabi miste de kans om alleen op de tweede plaats te komen.

Verder was er vooral aandacht voor de onderste tabelhelft. Daar boekte Schelle een belangrijke zege op Lippelo en zegevierde ook Branst, 3-2 tegen Oppuurs. Voor Sparta Linkeroever werd het niets in Aartselaar, 5-1.


Derde C:
Vier inhaalwedstrijden
In derde C stonden er nog vier wedstrijden op het menu. Daarbij viel vooral de zware 7-1-zege van Itegem tegen Heffen op. Beide teams hebben twintig punten. Bovenaan miste Grasheide de kans om op een gedeelde vierde plaats te komen. Het verloor van Katelijne dat op zijn beurt naar een gedeelde tweede plaats klimt. Beerzel staat na de zege in Broechem op de vierde plaats. Herenthout en Hombeek hielden elkaar dan weer in evenwicht.


Derde D:
Flandria mist aansluiting, White Star niet

In derde D stonden er maar twee matchen op het menu. Het waren er wel twee belangrijke. White Star won van Weelde en staat nu op vijf punten van leider Mol op de tweede plaats. Retie won op bezoek bij Flandria. Flandria mist zo de aansluiting bovenaan, Retie niet, het heeft 29 punten, vier minder dan de tweede.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Antwerpen (3A)

Nieuwste reacties