Salarissen gaan kelderen

Jimmy Wouters
| 6 reacties
Salarissen gaan kelderen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vanaf donderdag is het weer koopjestijd in het voetballandschap. Tegenover het Algemeen Dagblad laat spelersmakelaar Rob Jansen zich uit over de toekomst van de transfers. Zijn conclusie: de salarissen gaan klappen krijgen.

Rob Jansen is een grote makelaar in Europa en zijn kantoor is gevestigd in Den Haag. Daarnaast maakt hij onderdeel uit van de European Football Agents Association. Hij stelt dat de economische crisis ook zal doorwerken op het voetbal en de transferperiode.

Zo liet hij zijn oor te luister bij grootmachten als Barcelona, Manchester United, AC Milan en Bayern München. Allemaal ontwerpen ze strategieën om zich te wapenen tegen de nakende terugval. Zo wordt volgens Jansen huren de mode. Op die manier kunnen clubs met minder geld toch slagkrachtiger worden op de transfermarkt. Dit is nodig want volgens de spelersagent zullen de inkomsten over de hele lijn drastisch afnemen. Zo zullen niet alleen de inkomsten uit TV-gelden en sponsoring dalen, ook de prijs van inkomskaarten zullen volgens Jansen gaan zakken.

Jansen verwacht deze zomer nog geen al te grote verschillen op de transfermarkt maar maakt zich sterk dat de invloed van de crisis vooral in de zomer zal doorwerken. "Binnen een half jaar gaan de salarissen en transfers in het voetbal enórme klappen krijgen." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties