Schuster doet boekje open over Real

Kevin Van Cutsem
| 1 reacties
Schuster doet boekje open over Real

Gewezen trainer van Real Madrid Bernd Schuster heeft voor het eerst sinds zijn ontslag een boekje open gedaan over de periode bij zijn ex-club. “Iedereen heeft zijn zegje bij Real.”

Schuster werd op 9 december aan de kant geschoven bij Real. De Duitser blikte tijdens de ijshockeywedstrijd tussen Detroit en Chicago (waar hij commentaar voor gaf, ndvr) voor het eerst terug op zijn periode als trainer van de Koninklijke. “Alles is ingewikkeld in Madrid. Ze kunnen er niets relativeren. Zowel de spelers niet, als de pers. Iedereen mag er zijn zegje doen, en dat is niet goed.”
 
Schuster erkent ook dat de club met teveel druk leeft, waardoor het niet mogelijk is om te vieren bij een zege. “Als er gewonnen werd, was er geen vreugde. Enkel rust. Het is logisch dat Real altijd alles moet winnen, maar men moet er zich ook kunnen ontspannen. Anders kan je nooit pieken. Ikzelf heb dit nog nooit meegemaakt. Mijn passage als trainer bij Madrid heeft me veranderd als mens, in mijn manier van zijn.”  
 
Dat de Duitser snel weer aan de bak wil, is geen geheim. “Ik heb in anderhalf jaar de titel en de supercup gewonnen. Ik hoop dat die trofeeën me in juni wat krediet geven bij een Spaanse club. En als die aanbieding niet komt, vind ik wel een ploeg buiten Spanje die mij nodig heeft.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties