Analyse Inhaalwedstrijden zorgen voor aftekening

Gentil Dossche
Inhaalwedstrijden zorgen voor aftekening

Het kan verkeren zei Bredero en daar weten ze bij Eeklo alles van. In de sneeuw werd een riante voorsprong opgebouwd maar die smolt nu helemaal weg. Leider Sint-Gillis-Waas ging verder op zijn elan en bouwde de voorsprong uit.

Net zoals enkele weken geleden was SV Voorde een maatje te klein voor St-Gillis-Waas. Na enkele weken nagelbijten op de bank mocht James De Ly van bij de start opdraven. Hij bedankte meteen met een hattrick. Ondertussen heeft de leider een gat van vijf punten geslagen met eerste achtervolger Jong Lede. Eindstand 3-1

Een erg intelligent en efficiënt Klauwaerts Kemzeke was niet onder de indruk van de vroege achterstand bij SK Lebbeke. Nog voor de rust stond een voorsprong op het bord. De thuisploeg die opnieuw zonder enig vertrouwen speelde kon het tij niet meer keren. Eindscore 1-2

Terjoden-Welle werd in de sneeuw overklast maar bleek nu beter gewapend op de bevroren grasmat. FC Eeklo kon wel meer druk uitoefenen in de tweede helft. Toch leidde dit niet tot doelpunten en die heb je nodig om punten te pakken. Einduitslag 2-0

Bij Eendracht Aalter was het effect van de trainerswissel duidelijk voelbaar. Slachtoffer van dienst was Kwik Eine dat het resultaat van de voorbije weken niet kon verlengen. De bezoekers hadden wel de score geopend maar konden in de 2de helft niet optornen tegen het jeugdige geweld. Eindstand 4-2.

Rangschikking (alle ploegen hebben nu 17 wedstrijden gespeeld): St-Gillis-Waas 35; Lede 30; Kruibeke 29; Kemzeke 28; Terjoden 27; Maldegem 26; Evergem 25; Eeklo 24; Appelterre en Vrasene 23; Bellem 21; Eine 20; Aalter 19; Lebbeke 17; Voorde 15; Lovendegem 11.

Periodekampioenschap: Enigszins op kousenvoeten is Terjoden-Welle opgeklommen naar de leiding in de 2de periode, zodat de “zwarte” competitiestart volledig vergeten lijkt. De dichtste belagers vinden we terug in Kruibeke en St-Gillis-Waas, beiden op 1 puntje van Terjoden.

Spelweek 18: Het zwaartepunt van komend weekend ligt ongetwijfeld in Sint-Gillis-Waas waar de dichtste belager, Jong Lede, op bezoek komt. Ook de nummers 3 (Kruibeke) en 4 (Kemzeke) ontmoeten elkaar op het terrein van JV Kruibeke.

Programma: zaterdag 19u30: Maldegem – Appelterre en Vrasene – Eine; zondag 14u30: Bellem – SK Lebbeke, Kruibeke – Kemzeke, St-Gillis-Waas – Lede, Terjoden – Aalter, Voorde – Evergem. 15u: Lovendegem – Eeklo