Juninho verlaat Olympique Lyon allicht in juni

Mathias Dumarey
| 2 reacties
Juninho verlaat Olympique Lyon allicht in juni

Juninho Pernambucano, de Braziliaan die bij Olympique Lyon de ene na de andere vrije trap binnenknalde in de voorbije jaren, zal de Franse club wellicht verlaten op het einde van dit seizoen. De 34-jarige middenvelder speelt al sinds 2001 voor l'OL.

Juninho Pernambucano speelt de jongste tijd minder dan vroeger het geval was en dat heeft vooral te maken met kleine kwaaltjes die hem van het veld houden. De international is daardoor beginnen nadenken en hij beseft dat het einde voor hem in zicht is. "Het is stilaan tijd om aan een toekomst met mijn gezin en mijn familie te denken", aldus de Braziliaan in de Franse krant Le Progrès.

Juninho heeft wel nog één wens vooraleer hij Lyon zal verlaten. "Ik bereid me nu al voor op het einde, maar als ik zie wat voor een geweldige hommage Steven Gerrard kreeg na zijn honderdste doelpunt voor Liverpool, dan wil ik daar ook nog voor gaan." Juninho heeft ondertussen al 94 doelpunten gescoord voor de zevenvoudige Franse kampioen. Het merendeel kwam voort uit zijn befaamde vrije trappen.

Juninho geeft zichzelf wellicht nog een half jaar om die mijlpaal te bereiken. "Ik speel dit jaar minder, maar de resultaten zijn nog steeds goed. Als we dat kunnen volhouden, heb ik daar vrede mee", besluit de Braziliaan die alle zeven landstitels meemaakte en daarnaast ook nog één keer de Franse cup en zes keer de Franse supercup kon binnenhalen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties