Analyse Winteranalyse AA Gent: Het moet veel beter

Dirk Pieters
| 0 reacties
Winteranalyse AA Gent: Het moet veel beter
Foto: © SC

Het nieuwe jaar is begonnen... de winterstop is nog bezig en de geruchten over transfers draaien op volle toeren. Het moment voor Voetbalkrant.com om een analyse te maken per ploeg van de heenronde. Vandaag staan Zulte Waregem en AA Gent op het programma.

* VERWACHTINGEN VOOR HET SEIZOEN
 
De verwachtingen bij AA Gent zijn dezelfde als de vorige jaren: meedoen voor de prijzen. Geen simpele opdracht, want ook succescoach Trond Sollied slaagde daar vorig seizoen niet in. Michel Preud'homme moet het dus beter doen dan zijn voorganger. Geen sinecure voor de ex-coach van Standard.
 
* HEENRONDE
 
Michel Preud'homme kan niet echt tevreden zijn met de behaalde resultaten van zijn ploeg. De Buffalo's begonnen wel goed aan de competitie met een zeven op negen, maar op de vierde speeldag gingen ze een eerste keer onderuit tegen Moeskroen. Ook de week nadien moest Gent het stellen zonder punten tegen KV Mechelen. Op 26 oktober haalde de ploeg van Michel Preud'homme nog zwaar uit. Het versloeg Club Brugge met 3-0. Op het einde van de heenronde begon de motor te sputteren. Met een één op negen tijdens de laatste drie speeldagen mag AA Gent niet tevreden zijn.
 
* TOPPER
 
Milos Maric is één van de lichtpunten bij AA Gent dit seizoen. De Buffalo's staan op een teleurstellende tiende plaats, maar dat zal zeker niet de schuld zijn van de Serviër. Maric was in de heenronde goed voor vier doelpunten en liet al zien over de nodige techniek te beschikken. Toch is de Servische middenvelder niet vies van het vuile werk op het middenveld. Na een sterke heenronde kan Maric op interesse rekenen van het Franse Lens.
 
* FLOPPER
 
Het was niet de heenronde van Marko Suler. De grote centrale verdediger stapelde de ene fout na de andere op, tot groot ongenoegen van trainer Michel Preud'homme. 
 
* HOE MOET HET VERDER?
 
Het kan alleen maar beter gaan voor AA Gent. De club geraakte niet verder dan de tiende plaats en dat is voor de Buffalo's onvoldoende. Hoog tijd om zich te herpakken en de club haalde dan ook meteen enkele versterkingen binnen. Vooral met Adnan Custovic, Tim Smolders en Stef Wils haalde het heel wat kwaliteit binnen. Ook Mamatou N'Diaye en Kassim Doumbia trekken naar het Ottenstadion. Heel wat minder beweging zien we bij de uitgaande transfers: enkel Ernest Nfor sluit de deur achter zich en trekt naar Zulte Waregem. (AN)
 
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties