Analyse Winteranalyse Zulte Waregem: Opnieuw enkele uitschieters

Dirk Pieters
| 3 reacties
Winteranalyse Zulte Waregem: Opnieuw enkele uitschieters

Het nieuwe jaar is begonnen... de winterstop is nog bezig en de geruchten over transfers draaien op volle toeren. Het moment voor Voetbalkrant.com om een analyse te maken per ploeg van de heenronde. Vandaag staan Zulte Waregem en AA Gent op het programma

* VERWACHTINGEN
 
Essevee wordt de kampioen van de rechterkolom en zal een probleemloos seizoen spelen. Het behield z'n topschutter Mbaye Leye en kocht maar liefst acht spelers in. Vorig jaar eindigde de ploeg nog knus in de linkerkolom, dit jaar zullen ze het met wat minder moeten doen.
 
* HEENRONDE
 
Uit de eerste twee thuiswedstrijden wist Zulte Waregem maar één punt te puren, maar gelukkig werd er op het veld van KV Mechelen wel gewonnen. De opmerkelijkste uitslag kwam er op speeldag zeven. Toen versloeg de ploeg van Franky Dury Anderlecht met 4-0. Ook op het veld van Standard wist Zulte Waregem de drie punten te pakken. Het versloeg de Rouches met 1-2. Op de laatste speeldag kwam Zulte Waregem niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Bergen.
 
* TOPPER
 
Na enkele aanpassingsweken heeft Franck Berrier zich ontpopt tot draaischijf van Zulte Waregem. De Franse middenvelder behoorde week na week tot de uitblinkers van Essevee. Met zijn negen assists had hij een groot aandeel in de doelpunten van Leye en co.
 
* FLOPPER
 
Markus Neumayr werd bij Zulte Waregem binnengehaald als een grote transfer, maar de jonge polyvalente middenvelder kwam nauwelijks aan spelen toe. Essevee haalde de speler weg bij de Duitse tweedeklasser MSV Duisburg. Voordien speelde hij drie seizoenen voor de jeugdploegen en de reserven van het grote Manchester United. Neumayr speelde amper driehonderd minuten in de heenronde.
 
* HOE MOET HET VERDER?
 
Zulte Waregem is opnieuw aan een rustig seizoen bezig. De club staat op een negende plaats in het klassement en mag daar best tevreden mee zijn. In het bestuur van fusieploeg is men dan ook niet van plan om veel te wijzigen. Toch zag de club Tim Matthijs vertrekken naar het Griekse Panthrakikos. Essevee had meteen een vervanger gevonden: het haalde Ernest Nfor binnen van AA Gent. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties