La Volpe is opgestapt bij het Mexicaanse Monterrey

Mathias Dumarey
| 1 reacties
La Volpe is opgestapt bij het Mexicaanse Monterrey
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ricardo La Volpe, de bondscoach van Mexico tijdens het WK 2006, is opgestapt bij Monterrey. De Argentijn heeft een financieel geschil met het bestuur van de Mexicaanse club en besloot daarop om op te stappen.

Ricardo La Volpe staat bekend om zijn wat excentrieke karakter en daar liet hij het voorbije jaar ook heel wat staaltjes van zien. In de aanloop van de derby tegen Tigres liet hij onder meer optekenen dat hij nog liever met zijn vrouw gaat gaan winkelen dan dat hij naar een wedstrijd van Tigres zou moeten gaan kijken. Volgens hem was het voetbal daar slaapverwekkend. Tigres pakte trouwens een klinkende revanche op de uitlatingen door met 4-1 de buur te verslaan.

La Volpe was ook in zijn periode als bondscoach van Mexico niet onbesproken. Op de Confederations Cup in Duitsland in 2005 werd hij door de wereldvoetbalbond FIFA eens gestraft omdat hij niet wilde stoppen met roken op de bank. La Volpe kwam ook vaak in ruzie met zijn opvolger Hugo Sanchez. De Argentijn heeft wel al laten weten dat hij niet wil stoppen met zijn trainersloopbaan en dat geïnteresseerde clubs gerust contact mogen opnemen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties