Quo Vadis, Club Brugge?

Steurbaut Kersten
| 11 reacties
Quo Vadis, Club Brugge?
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Anderlecht en Standard mogen Club Brugge niet uit het oog verliezen in de strijd om de landstitel. Blauw-zwart was voor de winterstop een maatje te klein, maar heeft met de transfers van Kruska en Vadis zijn ambities terug kracht bijgezet.

Club Brugge pronkte begin december nog bovenaan de ranglijst van de Jupiler Pro League. “Wie bovenaan staat, staat daar terecht”, veegde nationale doelman Stijn Stijnen de kritieken van de kenners-journalisten en analisten nog van tafel. De Rode Duivel was er zich echter ook van bewust dat blauw-zwart een positieve injectie nodig had. Begin januari maakten de gevoelens plaats voor de ratio. “We hebben extra kwaliteit nodig, als we willen meedoen in de titelstrijd”, klonk het al veel realistischer.
 
Laurent Ciman klungelde, het duo Dirar-Vargas toonde flitsen, maar slaagde er niet in om een constante in hun prestaties te leggen en de motor van Joseph Akpala sloeg tilt na een verschroeiende start. Aan tekortkomingen geen gebrek. Het grote vacuüm lag echter centraal op het Brugse middenveld: een trage omschakeling en te weinig balrecuperatie. Club Brugge miste een Jan Polak, een Steven Defour of – om het in Brugse kringen te houden – een Timmy Simons.
 
Met de komst van Vadis Odjidja-Ofoe en Marc-André Kruska hoopt Club Brugge de belangrijkste hiaten op te vullen. De transfers getuigen alvast van een visie, iets wat de voorbije transferperiodes niet altijd kon gezegd worden over de aanwervingen in het Jan Breydelstadion. Club Brugge vond nooit de juiste schakel tussen verdediging en aanval. Karel Geraerts moest dat worden, maar liep verloren op het Brugse middenveld. Jeroen Simaeys is meer een verdediger.
 
Een extra troef is de leeftijd van beide spelers. Twee youngsters, 19 en 21, die op hun leeftijd al de nodige ervaring hebben opgedaan en zeker niet zullen verzuipen in de Jupiler Pro League. Meer zelfs, zij kunnen in principe alleen maar groeien en aan maturiteit winnen. En daar kan Club Brugge en zijn spelers – meer rust voor de verdediging, meer ruimte voor de creatieve zielen en (hopelijk) meer aansluiting naar de spitsen – mogelijk voluit van profiteren.
 
Of het nog op tijd komt om volop mee te strijden voor de landskroon, zal over ruim vier maanden blijken, maar Club Brugge is met deze dubbele transfer duidelijk de juiste weg ingeslagen. Het mag echter niet blind zijn voor andere posities die een kwaliteitsinjectie kunnen gebruiken. Club Brugge bepaalt echter zijn transferbeleid zelf.
 
* Waar ga je naartoe, Club Brugge?
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties