Interview Smolders: "Deze transfer is een revanche"

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Smolders: "Deze transfer is een revanche"
Foto: © SC

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

Tim Smolders is aan een nieuw avontuur begonnen. De middenvelder wil met de Buffalo’s hoge toppen scheren. “Ik ben naar hier gekomen om mee het ‘project AA Gent’ te verwezenlijken.”

AA Gent bouwt aan de weg naar boven. Samen met de uitbouw van het Arteveldestadion wil de club uitgroeien tot een vaste waarde in de top van het Belgische voetbal. “Ik heb hier een contract voor 3,5 jaar getekend en wil er aan meewerken”, aldus Smolders. “Ik heb hoge ambities met deze club.”
 
Is jouw weg terug naar de top van het Belgische voetbal een revanche op de criticasters die je vroeger te licht vonden?
 
“Misschien kwam ik vroeger te kort. Als voetballer evolueer je en ik hoop dat ik zodanig geëvolueerd ben, dat ik nu wel mijn plaats heb in de top van het Belgische voetbal. In die zin kan je misschien wel van een revanche spreken. Met Charleroi heb ik een goede keuze gemaakt. Als je je daar iedere week opnieuw kan bewijzen, dan zie je dat er interesse komt en kan je terug een grote stap voorwaarts zetten.”
 
Hoe blik je terug op je periode bij Charleroi?
 
“Ik heb er heel graag gespeeld. Als Vlaming in een Waalse club heb ik altijd een heel goede band gehad met de spelers en de supporters. Vlamingen of Walen, het maakt eigenlijk geen verschil. Ze willen daar gewoon iemand zien die er op het veld voor blijft gaan en zijn truitje nat maakt. Dat was het minste dat ik kon doen. Het feit dat zowel de supporters als ik problemen hadden met de Bayats, heeft ook wel een rol gespeeld.”
 
Na Club Brugge heb je stelselmatig terug aan je carrière gebouwd. Wat heb je geleerd bij Roosendaal?
 
“Mentaal ben ik daar veel sterker geworden. Als je op een heel seizoen slechts negen punten verovert, dan kan je heel diep zitten. Je komt slecht gezind thuis, je slaapt minder goed. Alles gebeurt in een negatieve sfeer. Ik kon er ook blijven en meer verdienen, maar heb uiteindelijk het sportieve laten primeren en voor Charleroi gekozen.”
 
Gent mikt nog hoger en rekent daarvoor op jou.
 
“De druk die ik mezelf opleg is voldoende om mee met Gent naar een hoger niveau te werken. Maar als je ziet waar ze nu staan, dan mogen ze van iedere speler meer verwachten. Hoe hoger je speelt, hoe meer concurrentie. Daar moet je mee kunnen omgaan. Ik ben ook niet de enige transfer.”
 
De ambities zijn niet de enige drijfveer.
 
“Familiaal is dit ook een belangrijke transfer. Ik keer terug naar het Gentse, de plaats waar mijn vrouw vandaan komt. Je leeft samen met een vrouw en twee kinderen. Dat is voor mij prioritair, al wil dat niet zeggen dat alles daar van afhangt. Alles moet kloppen.” (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties