Analyse Winteranalyse Club Brugge

Tim Buedts
| 12 reacties
Winteranalyse Club Brugge
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Het nieuwe jaar is begonnen... de winterstop is nog bezig en de geruchten over transfers draaien op volle toeren. Het moment voor Voetbalkrant.com om een analyse te maken per ploeg van de heenronde. Vandaag staat Club Brugge op het programma.

Club Brugge speelde vorig seizoen een sterke heenronde en een slabakkende terugronde waarbij het naar de derde plaats zakte. De zwakke punten (geen flankenspel) lijken aangepakt en met Ronald Vargas en Nabil Dirar heeft het er twee smaakmakers bij. Alles zal afhangen van de spitsen van Club Brugge. Vinden die hun neus voor doelpunten terug, dan kan Club zich mengen in het titeldebat.
De competitiestart van Club Brugge was meer dan behoorlijk. Het verloor pas voor het eerst op speeldag acht. AA Gent versloeg blauw-zwart met 3-0 en hield toen de drie punten thuis. Club Brugge wist zich nadien meteen te herpakken met een knappe elf op vijftien. Na de 3-0 overwinning tegen Germinal Beerschot liep het helemaal mis voor de ploeg van trainer Jacky Mathijssen. Het slikte in de laatste drie wedstrijden maar liefst elf doelpunten en pakte zo nul punten. Een dramatisch einde van een behoorlijke heenronde. 

Gelukkig kon Club Brugge uitpakken met het aanvalsduo Joseph Akpala en Wesley Sonck. Beide heren wisten de weg naar de netten behoorlijk goed te vinden. Samen goed voor zestien treffers en daardoor staat Club Brugge nog op een verdienstelijke derde plaats.

Het seizoen begon voor Club Brugge iets later omdat het niet wou starten zonder Jeroen Simaeys  en Laurent Ciman. Na enkele weken vroeg iedereen zich af waarom… want Ciman beging de ene flater na de andere. We moeten er eerlijkheidshalve aan toevoegen dat de hele verdediging van Club Brugge, op Antolin Alcaraz na, zwak stond te acteren in de heenronde. Een andere tegenvaller was Dusan Djokic. Van de Serviër, die vorig seizoen toch geregeld in de basis stond, viel geen spoor meer te bespeuren.
Er is al heel wat geschreven over Club Brugge. Het is crisis door de Europese uitschakeling en de zwakke laatste maand in de competitie. Toch staat blauw-zwart nog steeds op de derde plaats in het klassement. Maar er moet iets veranderen, want anders zouden de achtervolgers wel eens snel over Club Brugge kunnen wippen in het klassement. De ploeg van trainer Jacky Mathijssen wordt op de huid gezeten door Genk, Cercle, Westerlo en zelfs Lokeren. Club zal zich wellicht versterken met Duits belofteninternational Kruska en Anderlecht-product Vadis Odjidja Ofoe. Krijgen zij blauw-zwart opnieuw op de rails? (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties