Analyse Winteranalyse Racing Genk

Tim Buedts
| 6 reacties
Winteranalyse Racing Genk
Foto: © SC

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

Het nieuwe jaar is begonnen... de winterstop is nog bezig en de geruchten over transfers draaien op volle toeren. Het moment voor Voetbalkrant.com om een analyse te maken per ploeg van de heenronde. Vandaag staat Racing Genk op het programma.

Het is drummen in de subtop, zo ook voor Racing Genk dat, ondanks enkele opmerkelijke nieuwe transfers, eveneens enkele smaakmakers zoals Barak Itzhaki zal missen in het nieuwe seizoen. Genk heeft de middelen om bovenaan mee te draaien en zeker om beter te doen dan de plaats in de grijze middenmoot vorig seizoen.
Racing Genk kende een niet al te beste start. In eigen huis kwamen de Limburgers niet verder dan een draw tegen Germinal Beerschot en in Bergen kregen ze een 3-1-nederlaag aangesmeerd. Enkele speeldagen later ging ook de eerste topper, thuis tegen Club Brugge, verloren. Het moment om wakker te schieten, moeten ze gedacht hebben, want met een dertien op vijftien klom Genk opnieuw in het klassement.

De troepen van Ronny Van Geneugden presteerden vooral goed buitenshuis, thuis speelden de Limburgers vaak te nerveus en zo werden er bijvoorbeeld tegen Germinal Beerschot en Roeselare domme punten verloren. Ook het einde van de heenronde was wisselvallig: overwinningen thuis tegen Cercle Brugge en Charleroi, maar onderuit op het veld van KV Kortrijk en Anderlecht.

Joao Carlos is zowel verdedigend als aanvallend niet weg te denken uit het elftal van Racing Genk. Achteraan is hij de rots in de branding en ook als aanvaller zorgde hij al voor vier treffers. Daarmee is hij samen topschutter met aanvaller Elianiv Barda. Carlos liet bij Lokeren al zien een uitstekende verdediger te zijn en trok deze lijn zonder probleem door.
Dat Joao Carlos topschutter is van Racing Genk, zegt genoeg. Op Barda en Marvin Ogunjimi na, kon geen enkele aanvaller zich doorzetten. Adam Nemec is voorlopig een mislukte transfer en Ivan Bosnjak zocht hopeloos naar zijn vorm van enkele seizoenen geleden. Ook Daniël Töszer viel totnogtoe tegen.
Racing Genk staat momenteel op een vierde plaats en is niet van plan om die snel af te geven. De Limburgers lieten met Logan Bailly (naar Borussia Mönchengladbach) en Sinan Bolat (Standard) weliswaar twee talentvolle doelmannen vertrekken, maar met Davino Verhulst beschikken ze over een degelijke vervanger. Toch haalde de Limburgse club ook nog doelman Sem Franssen binnen. Het elftal van Ronny Van Geneugden bezit voldoende capaciteiten om mee te strijden voor plaats drie. Het is wel de vraag of de trainer de machine eindelijk deftig aan de praat kan krijgen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties