Pato geeft Milan zege

Maarten Vandenabeele
| 2 reacties

Milan heeft Fiorentina met het kleinste verschil geklopt. 1-0 was ook de uitslag in Siena - Reggina.

De wedstrijd Milan - Fiorentina stond in het teken van het mogelijke vertrek van Ricardo Kakà. Vele spandoeken riepen de Braziliaan op om te blijven en tijdens de wedstrijd gingen bijna alle gezangen van de curva zijn richting uit.

De Rossoneri vlogen er vanaf de start in en zetten Fiorentina vast op de eigen helft, maar de eerste tegenstoot was meteen gevaarlijk. Christian Abbiati moest in de voeten van Stevan Jovetic en nam bal en man mee. Roberto Rosetti wees onmiddellijk naar de stip, maar na overleg met zijn assistent kwam hij op die beslissing terug. Meteen na die fase dook Pato aan de overkant de zestien in en hij mikte de bal via de verste paal in doel: 1-0.

Pato ontbond nog enkele keren zijn duivels en ook Kakà trok zich enkele keren op gang, maar groot doelgevaar leverde het niet meer op. Fiorentina probeerde te reageren, maar meer dan schuchtere pogingen van Jovetic en Riccardo Montolivo zag Abbiati niet op zich afkomen.

Na de pauze kwamen de Viola wat sterker opzetten. Abbiati reageerde sterk op een inzet van Mario Santana en even later belette hij met een schitterende reflex diezelfde Santana te scoren. Milan raakte niet meer aan kansen, maar ook de bezoekers konden, ondanks de inbreng van Emiliano Bonazzoli, de Milandefensie nauwelijks nog in verlegenheid brengen. De Rossoneri beëindigden de wedstrijd wel met z'n tienen, want Marek Jankulovski pakte in de 90e minuut een tweede gele kaart voor protest.

Eerder op de avond won Siena van Reggina dankzij een doelpunt van Mario Frick, die in de 75e minuut voor 1-0 zorgde. (P)