Antwerpen maakt werk van één topsportclub

Steurbaut Kersten
| 54 reacties
Antwerpen maakt werk van één topsportclub
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het Antwerpse topsportlandschap staat voor grote veranderingen. Naast een nieuwe voetbaltempel staat er ook één grote Antwerpse topsportclub in de steigers.

Krijgt België in navolging van ploegen als Real Madrid, Barcelona en PSG ook een multisportclub? De plannen in Antwerpen nemen steeds concretere vormen aan, weet GvA. Voetbalclub Germinal Beerschot, basketbalploeg Antwerp Giants en volleybalvereniging Precura Antwerpen gaan een commerciële samenwerking aan en vormen binnenkort een nieuwe sportvereniging.
 
Een multisportclub moet de verschillende verenigingen in staat stellen meer financiële middelen te genereren. De drie sportclubs hebben zelfs al een verdeelsleutel besproken. Germinal Beerschot krijgt 80 % van de inkomsten. De Antwerp Giants en Precura Antwerpen respectievelijk 15 en 5 %.
 
De uitbouw van de sportclub hangt samen met de bouw van het nieuwe stadion op Petroleum Zuid. Naast de nieuwe voetbaltempel zou een nieuwe sporthal komen met een capaciteit van 3.000 toeschouwers.
 
In het verhaal is er voorlopig nog geen sprake van Antwerp, de tweede Antwerpse voetbalclub. De andere leden beschikken over een vetorecht voor het toetreden van andere sportverenigingen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties