"Geen spijt van mijn periode bij Anderlecht"

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
"Geen spijt van mijn periode bij Anderlecht"
Foto: © SC

De 19-jarige Arnaud Sutchuin ruilde begin januari Anderlecht voor het Nederlandse Roda JC. Bij de club van Harm Van Veldhoven hoopt de Belgische middenvelder met roots in Kameroen meer speelgelegenheid te krijgen.

Sutchuin kwam afgelopen zomer van FC Brussels over naar de beloften van Anderlecht, maar na een half jaar hield hij het al voor bekeken in het Astridpark. “Toch heb ik geen spijt van mijn passage bij Anderlecht”, zegt de speler. “Ik heb er in die zes maanden veel geleerd, maar op mijn leeftijd is het moeilijk om bij de reserven te spelen zonder zeker te zijn van een plaats in het eerste elftal in de toekomst.”
 
Voldoende kwaliteit
 
 “Ik zal bij Roda JC in het begin nog wat moeilijkheden ondervinden”, beseft Sutchuin, “maar het is aan mij om mijn plaats in de ploeg af te dwingen. Daar zal ik nog hard voor moeten werken op alle gebieden.”
 
In Kerkrade zal Sutchuin tegen de degradatie moeten vechten. Een strijd die hij zal aangaan met veel landgenoten. “We hebben een groep die over voldoende kwaliteiten beschikt om zich te redden. We hebben alleen nog een beetje tijd nodig”, klinkt het zelfzeker.
 
“Ik ken geen enkele Belgische speler persoonlijk, maar jongens als Jeanvion Yulu-Matondo en Jamaïque Vandamme zijn net als mij afkomstig uit het Brusselse. Met hen schiet ik dan ook het beste op.”
 
Ontembare Leeuw of Rode Duivel?
 
Sutchuin beschikt over een Belgisch paspoort, maar heeft ook Kameroens bloed door de aderen stromen. Dat kan in de toekomst nog voor grote dilemma’s zorgen. “Ik droom er nog altijd van om voor de Ontembare Leeuwen te spelen, maar als ik opgeroepen wordt voor de Rode Duivels zal ik mijn selectie niet weigeren.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties