Bayern nestelt zich in het spoor van Hoffenheim

Philippe Crols

Bayern München heeft optimaal kunnen profiteren van het puntenverlies van een aantal topteams. De landskampioen won van Dortmund. Ook Cottbus pakte zondagmiddag de zege.

Toch had Bayern het alles behalve onder de markt met Dortmund. Al na twee minuten klommen de bezoekers op voorsprong via Nelson Valdez. De thuisploeg kon voor rust nog wel op gelijke hoogte klimmen. Ze Roberto lukte de 1-1. Bayern leek op een gelijkspel af te stevenen, maar in de laatste minuten was daar Miroslav Klose (foto). Hij scoorde nog twee maal en bezorgde zijn team alsnog de zege.

Cottbus pakte onderaan drie levensbelangrijke punten. Dat gebeurde tegen Hannover. Dimitar Rangelov (2x) en Stanislav Angelov zorgden voor een 3-0-voorsprong. Frank Fahrenhorst redde voor de bezoekers de eer. Op dat moment stond Hannover wel met tien mensen op het veld na de uitsluiting van Leon Andreasen