"Geef me geel scheids, ik wil met vakantie"

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
"Geef me geel scheids, ik wil met vakantie"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Opschudding in de Premier League. Topscheidsrechter Steve Bennet onthulde in de Britse tabloid ‘News of the World’ dat spelers expliciet vragen om geboekt te worden om zo een wedstrijd te missen.

Het bedrog kent verschillende redenen. De ene speler wil op vakantie met zijn familie, de andere hoopt op wat meer rust tijdens de drukke kerstperiode. Een derde had geen zin in een verre verplaatsing.
 
“Een speler kwam voor de wedstrijd langs in de kleedkamer”, doet Bennet zijn verhaal, “en zei: ‘Ik heb nog één gele kaart nodig’. Ik toonde hem een gele kaart. ‘Nee, nee’, reageerde hij. ‘Op het veld’.
 
De spelers, die miljoenen verdienen met het geld van de fans, pakken op het veld uit met een zware tackle en dwingen de scheidsrechters zo om een kaart te tonen. “Ze zetten de fans gewoon te kijken”, reageert Bennett. “En je weet nog niet de helft van wat er gebeurt.”
 
De Premier League heeft laten weten Bennett uit te nodigen om een verklaring te geven over zijn uitspraken. News of the World besloot om 'legale redenen' de namen van de spelers niet vrij te geven. (P)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties