Hazard steekt Mirallas handje toe

Jeroen Pyl
| 2 reacties

Eden Hazard en Kevin Mirallas hebben een uitstekend weekend achter de rug. Beiden pakten met hun ploeg de volle buit. De jonge middenvelder onderstreepte bij Lille nogmaals zijn grote talent.

Lille zorgde in het Nord stadion voor een miraculeuze terugkeer nadat Sochaux via een doelpunt van Pitau en een penalty van Sverkos net voor de rust op 0-2 was gekomen. De rode kaart van Sochaux-linksachter Omar Daf bood Lille hoop op een goede afloop. Frau tekende de aansluitingstreffer aan op het uur. Met de gelijkmaker leek Vittek in de 75ste minuut het maximum eruit te slepen voor de thuisploeg. Dat was echter buiten onze landgenoot Hazard gerekend, die in de 88ste minuut het stadion alsnog in vuur en vlam zette.

Door de zege springt Lille in de stand over Rennes. Hazard en co bezetten nu de vijfde positie op vier punten van leider Lyon, dat vanavond nog in actie komt. Met een wedstrijd minder gespeeld dan PSG (1-4 zege) en Toulouse (2-0 overwinning) heeft Lille nog uitzicht om op gelijke hoogte te komen met de hoofdstedelingen op de derde stek. Kevin Mirallas behaalde met Saint-Etienne een broodnodige zege in de degradatiewedstrijd tegen Caen. Gomis en tweemaal Ilan zorgden voor een comfortabele 3-1 voorsprong. Savidan milderde vlak voor affluiten nog voor Caen. Mirallas mag Hazard overigens dankbaar zijn want in de rangschikking slaat Saint-Etienne nu een kloof van vier punten op nummer achttien Sochaux.