Juventus steelt drie punten in Sicilië

Geoffrey Verbruggen
| 9 reacties

Juventus wipt opnieuw over Milan naar de tweede plaats. Bij Catania gingen de Bianconeri in de slotfase met de drie punten lopen. Roma en Fiorentina wonnen en doen een uitstekende zaak in het klassement.

Na de nul op zes van de voorbije week kon Juventus zich vanmiddag geen puntenverlies meer veroorloven. Toch gaf de Oude Dame opnieuw een heel lome indruk. De 0-1 van Iaquinta kwam dan ook compleet uit de lucht gevallen. Nog voor het kwartier mocht diezelfde Iaquinta echter al gaan douchen. Een onnodige ingreep leverde hem een tweede gele prent op. Eerder al had de spits zijn doelpunt gevierd door zijn shirt uit te trekken. Catania voetbalde Juve op een hoopje, maar een uitstekende Buffon hield de bezoekers meermaals recht. Na de pauze profiteerde Catania van de man-meer-situatie. Morimoto gaf de thuisploeg wat het verdiende. Lang leek de wedstrijd op een gelijkspel af te stevenen, tot invaller Poulsen Juventus in de toegevoegde tijd op 1-2 bracht. Drie punten waar vooral Juventus blij mee kan zijn. De Noord-Italianen wippen in de stand opnieuw over Milan naar de tweede stek en volgen op zeven punten van leider Inter.

Roma is volledig terug. Tegen seizoensrevelatie Genoa, met Anthony Vanden Borre 45 minuten in de ploeg, wonnen de Giallorossi overtuigend met 3-0. Even voor het halfuur tekende Cicinho de 1-0 aan. Net na de rust verdubbelde Vucinic de score met een schitterende volley. Taddei pakte nog rood, maar dat deerde Roma niet. In de extra tijd pikte ook Baptista nog zijn doelpunt mee. Roma en Genoa delen nu de vijfde plaats. De Champions League is zo opnieuw binnen handbereik voor de troepen van Spalletti.

Lazio, dat na een uitstekende seizoensstart volledig is weggezakt, kwam vanmiddag op bezoek bij Fiorentina. Al na een kwartier moesten de bezoekers met zijn tienen verder toen De Silvestri werd uitgesloten. Lazio hield goed stand, maar in de 90e minuut bezorgde Gilardino (foto rechts) de Viola de volle buit. Fiorentina blijft vierde.

Ook in Udinese leek een brilscore de eindstand te worden, tot de ingevallen Sanchez Bologna in de toegevoegde tijd de doodsteek gaf. Mudingayi speelde de hele wedstrijd voor Bologna.

Onderaan deelden Torino en Chievo de punten. Ventola bracht Torino op voorsprong, maar diep in het tweede bedrijf legde Italiano de 1-1 eindstand vast. Beide ploegen blijven in degradatienood.

Sampdoria - Siena eindigde op 2-2. Bellucci en Pazzini scoorden voor de Genuezen. Voor Siena waren Vergassola en Maccarone trefzeker.

Voorts ging Atalanta met het kleinste verschil winnen bij Cagliari. Belofteninternational Luca Cigarini maakte het enige doelpunt van de wedstrijd.