Palermo te sterk voor Napoli

Maarten Vandenabeele
| 2 reacties

Palermo heeft de laatste wedstrijd van de 23e speeldag gewonnen. In het eigen Sicilië waren de Rosaneri beter dan Napoli, dat wegzakt in de stand.

Migliaccio bezorgde zijn team een droomstart: al na 2 minuten ontplofte het stadion toen hij na een hoekschop binnenwerkte, 1-0. In de 14e minuut werd het al 2-0: Miccoli was onhoudbaar op de linkerflank en op het gepaste moment legde hij de bal af voor Simplicio, die van kortbij kon afwerken. Napoli was nergens voor de rust, maar de Azzurri slaagden er toch in de aansluitingstreffer te forceren: kort voor de pauze scoorde Hamsik, 2-1.

Na de onderbreking wilden de bezoekers vlug op gelijke hoogte komen, maar de eerste echt grote kans kwam er pas in de 65e minuut, toen Lavezzi een vluchtschot net niet binnen het kader kreeg. De thuisploeg kreeg daarna wat meer controle en hield nog makkelijk stand.

Palermo wordt door de overwinning zevende en springt over Napoli, dat terugvalt naar een gedeelde achtste plaats.