Rijpe Hazard houdt voetjes op de grond

Jeroen Pyl
| 4 reacties
Rijpe Hazard houdt voetjes op de grond
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Met zijn winnende treffer vlak voor affluiten was Eden Hazard de matchwinnaar in de confrontatie tussen Lille en Sochaux gisterenavond. De piepjonge Rode Duivel was opgetogen over zijn prestatie maar ook nuchter in de wedstrijdanalyse achteraf.

“Het was een fel bevochten overwinning. In de eerste helft leverden we niet de nodige inspanningen, maar de coach heeft ons tijdens de rust geïnspireerd”, aldus de 18-jarige Eden Hazard. In de tweede helft begon Lille aan een opmerkelijke remonte van 0-2 naar 3-2. “We wisten dat we na de rust alles moesten geven om de wedstrijd in ons voordeel te doen kantelen. We hebben vandaag de mentale sterkte van Lille bevestigd. We hebben bewezen dat we, ongeacht de tussenstand, een scheve situatie kunnen ombuigen.”

 

“De wedstrijd deed me denken aan het scenario van de partij tegen Auxerre, toen we ook een 0-2 achterstand in een zege ombogen. Toen was de ontlading na het laatste fluitsignaal eveneens bijzonder groot.” Dankzij de zege bouwt Lille verder aan een reeks van negen ongeslagen partijen in de Ligue I, wat de club momenteel de vijfde plaats in de rangschikking oplevert. (P)
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties