Raúl in de geschiedenisboeken bij winnend Real

Jeroen Pyl
| 6 reacties
Raúl in de geschiedenisboeken bij winnend Real
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Real Madrid heeft zijn achterstand op koploper Barcelona verkleind tot tien punten. De Koninklijke won bij Sporting Gijón met de vingers in de neus: 0-4. Raúl kroonde zich tot man van de wedstrijd met twee goals.

Die twee goals zetten de Spanjaard overigens voor eeuwig in de geschiedenisboeken. Het Real Madrid-icoon heeft nu 310 treffers gescoord voor de hoofdstedelingen. Zo springt hij over Alfredo Di Stefano, die sinds 1964 met 308 goals het record op zijn naam had staan. Real had voor de rust al haar schaapjes op het droge na doelpunten van Raúl en Klaas-Jan Huntelaar. Voor de Nederlander was het zijn eerste doelpunt in het maagdelijke wit. Na de rust gingen Los Galácticos gewoon door op hun elan. Marcelo en opnieuw Raúl dikten de score verder aan: 0-4.

In de overige wedstrijden won Almería met 3-2 van Real Valladolid. Athletic Bilbao en Recreativo Huelva deelden de punten: 1-1. Diezelfde uitslag viel ook te noteren bij Racing Santander tegen Villareal. Mallorca behaalde tenslotte een enorm belangrijke uitzege op het veld van Numancia. Met die driepunter wipt de voormalige hekkensluiter naar de achttiende stek.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties