Van Veldhoven hoopt op punten tegen De Graafschap

Jimmy Wouters
| 3 reacties
Van Veldhoven hoopt op punten tegen De Graafschap
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vanavond staat er in het Parkstad Limburg Stadion het degradatieduel tussen De Graafschap en Roda JC op het programma. Voor beide ploegen is het een erg belangrijke wedstrijd om de degradatie te ontlopen.

Beide ploegen beleven momenteel erg zure tijden. Zo wordt Roda JC geplaagd door financiële problemen en een mogelijke fusie met Fortuna Sittard. Daarnaast is de ploeg ook sportief in slecht water terecht gekomen. In een sportieve malaise bevindt zich ook De Graafschap. De ploeg uit Doetinchem staat momenteel met zeventien punten voorlaatste, maar telt slechts een punt minder dan nummer zestien Roda JC.

Roda-trainer Harm van Veldhoven hoopt, ondanks de dramatische wedstrijd van vorige week in Vitesse, De Graafschap punten af te nemen. "De wedstrijd tegen Vitesse was een erg ongelukkige wedstrijd. Wij kwamen op een ongelukkige manier achter te staan en de balans was ver te zoeken. Het vertrouwen zakte helemaal weg binnen de ploeg." 

De ploeg is volgens de Belgisch-Nederlandse coach niet gewend om tegen de degradatie te spelen. "Je merkt dat iedere misstap, hoe klein dan ook, meteen gevolgen heeft voor het spel van het team. Tijdens de trainingen laten de spelers goed en gecontroleerd spel zien, maar het frustrerende is dat dit tijdens de wedstrijd niet naar buiten komt."
 
Voor de wedstrijd tegen De Graafschap is hij alvast hoopvol. "De Graafschap heeft veel interne problemen. De trainer is weg en er heerst veel onrust. We moeten proberen om De Graafschap pijn te doen door deze wedstrijd naar ons toe te trekken."

Roda JC moet het in deze belangrijke wedstrijd stellen zonder aanvoerder Davy de Fauw die nog steeds geschorst is. Ook Vincent Lachambre en Dieter van Tornhout, die met het tweede elftal meespeelt, zijn niet van de partij. Pah Modouh Kah keert dan weer terug in de selectie. [MDN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties