Beslist Roma titelstrijd?

Maarten Vandenabeele
| 5 reacties
Beslist Roma titelstrijd?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Juventus moet winnen om de hoop op de scudetto levendig te houden, maar op bezoek bij AS Roma is dat helemaal geen evidentie. Inter kan profiteren met een thuismatch tegen rode lantaarn Reggina voor de boeg.

Zowel Roma als Juventus hebben zwaar te lijden onder een blessuregolf: voor de topper van zaterdagavond ontbreken o.a. Totti, Aquilani, Taddei, Juan en Cicinho door blessure, terwijl De Rossi, Pizarro en Motta geschorst zijn. Juventus moet zeker niet onderdoen qua blessures.
De Bianconeri moeten winnen en mede daarom kiest Ranieri vrijwel zeker voor Giovinco, dit keer wellicht vanaf rechts, want Nedved (foto) is er weer bij. Poulsen komt ook in de ploeg: Marchisio raakte niet speelklaar.
Spalletti moet noodgedwongen een aantal Primavera in de selectie opnemen. Op het middenveld zal Brighi de draaischijf moeten worden, want alle andere regelmatige starters zijn onbeschikbaar.

Inter mag niet falen tegen Reggina. Ook Mourinho heeft te kampen met een behoorlijk aantal geblesseerde spelers. Cambiasso zal zo opnieuw centraal in de verdediging moeten spelen. Stankovic trainde deze week apart, maar zou fit raken.

AC Milan heeft de hoop op de tweede plaats zeker nog niet opgegeven en winnen dus beter in Napels, waar coach Donadoni (foto) voor een speciale wedstrijd staat tegen "zijn Milan". Kakà is nog steeds onzeker, maar zit wellicht toch bij de selectie. Inzaghi staat uiteraard weer in de ploeg. Voor Ronaldinho is er alweer geen plaats.
Napoli kan weer rekenen op Mannini, want zijn dopingschorsing werd opgeschort. Voorin krijgt Zalayeta de voorkeur op Denis.

Genoa ontvangt Udinese. Nog steeds geen Vanden Borre bij de thuisploeg en ook Thiago Motta is nog niet fit. Jankovic is geschorst. Voor Udinese, dat dit seizoen in de Serie A nergens meer voor speelt, krijgen Di Natale en Quagliarella misschien wel rust na de vermoeiende, maar succesvolle trip naar Sint-Petersburg.

Fiorentina moet na de voorbije 1 op 9 winnen in de streekderby tegen Siena. Behalve Santana is iedereen speelklaar bij de Viola. Jorgensen wordt weer uitgespeeld als defensieve middenvelder.

Bologna bekampt Cagliari zonder Mudingayi. De Congolese Belg zit een schorsingsdag uit.

De andere wedstrijden van de 29e speeldag:

Catania - Lazio
Chievo - Palermo
Lecce - Atalanta
Torino - Sampdoria


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties