Gladbach speelt nieuw zespuntenduel

Philippe Crols
| 1 reacties
Gladbach speelt nieuw zespuntenduel
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Borussia Mönchengladbach is sinds kort niet meer de eigenaar van de rode lantaarn in Duitsland. Na speeldag 25 kan het zelfs tijdelijk wegkomen van de degradatieplaatsen. Bovenaan krijgt leider Hertha een moeilijke opdracht voor de kiezen.

Zespuntenmatch voor Gladbach

Borussia Mönchengladbach boekte de afgelopen weken een zes op zes. Vrijdagavond ontvangen de jongens van trainer Hans Meyer (foto) degradatieconcurrent Bochum in het eigen Borussia Park. Gladbach en Bochum delen vooralsnog de vijftiende plaats. Wie wint, doet uiteraard een gouden zaak.

Ook Cottbus - Köln is een wedstrijd die voor een deel in het teken van de degradatie staat. Cottbus is inmiddels weggezakt naar de voorlaatste plaats. Köln staat er op het eerste gezicht nog redelijk goed voor, maar na de stuntzege bij Bayern München zag trainer Christophe Daum zijn jongens niet meer veel punten oogsten. Köln heeft ondertussen nog wel zeven punten meer dan Gladbach en Bochum.

Moeilijke opdracht voor Hertha

Leider Hertha Berlijn staat ook na komend weekend nog zeker aan de leiding. De kloof met de dichtste achtervolgers bedraagt namelijk nog steeds vier punten. De hoofdstedelingen hebben wel een moeilijke opdracht op speeldag 25. Ze maken namelijk de verplaatsing naar Stuttgart, een ploeg die geen kans meer maakt op de titel en zich volop richt op het behalen van Europees voetbal.

Bayern München, Wolfsburg en Hamburg, de drie ploegen die op vier punten van HBSC volgen, staan klaar om een eventuele misser van de leider af te straffen. Vooral Bayern heeft op papier een makkelijke opgave, want het ontvangt in eigen huis rode lantaarn Karlsruhe. Dat team weet niet meer hoe het voelt om een goal te maken. Sinds de overwinning tegen HSV kreeg KSC geen bal meer tegen de touwen. Wolfsburg en Hamburg hebben een lastigere taak. HSV werkt zondagmiddag de topper af op het veld van Schalke 04 terwijl Wolfsburg zaterdag al op bezoek gaat Bielefeld.

Nog bovenaan hoopt Hoffenheim eindelijk nog eens een wedstrijd te winnen. De promovendus krijgt zaterdag Hannover over de vloer, een team dat in degradatieproblemen zit. Datzelfde geldt voor Eintracht Frankfurt. Die ploeg heeft amper drie punten meer dan Gladbach en Bochum en dus doet het er komend weekend goed aan te winnen. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, want het is zaterdag te gast bij Leverkusen.

Ten slotte is er ook nog Dortmund - Werder Bremen. Op papier een hele leuke affiche, maar nu lijkt deze wedstrijd niet meer dan een vroege eindeseizoensmatch.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties