Achabar: "We gaan zondag resoluut voor groepswinst"

Achabar: "We gaan zondag resoluut voor groepswinst"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Een opgeluchte Benny Meurs was zeer te spreken over de prestatie van zijn Rode (Futsal)Duivels. De manschappen van de Belgische bondscoach hebben de eerste twee hindernissen omzeild en krijgen komende zondag het verwachte cruciale duel tegen Servië.

De Grieken kwamen sterk voor de dag en maakten het de Belgen knap lastig in de eerste helft. “We hebben even moeten wennen aan hun spelstijl. Toen we 0-1 achterkwamen hebben we ook niet getwijfeld. Je weet dat je in het zaalvoetbal op achterstand kan komen”, aldus Meurs. “We zijn gewoon blijven uitgaan van onze eigen kwaliteiten en dat heeft geloond. Voor de rust had de wedstrijd al gespeeld kunnen zijn.”
 
Indien de Belgen zich niet plaatsen voor het EK in Hongarije, eindigt de internationale carrière van aanvoerder Karim Bachar zondag in de Lotto Arena. Door de tweede opeenvolgende zege lijkt dat echter uiterst onwaarschijnlijk. Uit de zeven kwalificatiepoules gaan immers ook de vier beste tweedes naar het EK. “Op voorhand hadden we onmiddellijk voor deze uitslagen getekend: twee overwinningen en een doelpuntensaldo van plus negen. Er moet al veel gebeuren indien we er in Hongarije niet bij zijn”, beweert een tevreden Bachar.
 
Over één ding was iedereen het eens: Yassine Achabar speelde een uitstekende partij. “Hij heeft zich vandaag een volwaardig lid getoond van deze selectie. Tegen Macedonië speelde hij nog maar zijn eerste officiële interland. Hij moet dus nog wennen aan dit niveau, maar beschikt ongetwijfeld over de kwaliteiten”, meldt de aanvoerder.
 
Bondscoach Meurs sluit zich daar bij aan. “Yassine heeft een uiterst attractieve speelstijl, wat vaak schitterende doelpunten oplevert. Natuurlijk schuilt er achter die speelstijl ook een risico. Hoe hoger het niveau, hoe groter dat risico wordt. Ik probeer hem rustig te integreren als vijfde man bij een vast viertal. Gezien het scoreverloop was dat tegen Griekenland niet zo eenvoudig, maar hij heeft het fantastisch gedaan.”
 
Achabar blijft zelf met de voeten op de grond. “Ik vond de Grieken sterker dan Macedonië, maar we hebben het goed aangepakt.” Met enkele knappe dribbels was het 20-jarige talent een constante gesel voor de Griekse defensie. “De bondscoach had me ook met die opdracht het veld ingestuurd. Indien ik één tegen één kom, mag ik altijd de actie maken.” Zondag strijdt België tegen Servië voor de groepswinst. “Daar gaan we, voor alle zekerheid, resoluut voor. Je weet nooit wat er in de andere poules nog gebeurt.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties