Standard op weg naar landstitel

Kevin Van Cutsem
| 0 reacties
Standard op weg naar landstitel

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Standard klopte dit weekend leider Tienen met 2-1. STVV verloor dan weer twee punten op Anderlecht (1-1).

Standard – Tienen was de laatste directe ontmoeting tussen de drie aanvoerders van het klassement. Bijna 200 toeschouwers, genietend van een stralende lentezon, waren getuigen van de machtswissel in de competitie.
 
Tienen moest winnen om een kans te maken op de verlenging van de landstitel. Helaas moesten zij de duimen leggen tegen een nochtans, door blessures en ziektes, zeer zwaar gehavende thuisploeg. Het was de grote verdienste van Standard, om met dergelijke ploeg, toch nog een 0-1 achterstand te kunnen ombuigen in hun voordeel (2-1).
 
STVV geraakte op Anderlecht niet verder dan een gelijkspel. Een verzwak paarswit of niet, iedere wedstrijd dient gespeeld zoals we in de voorbeschouwing schreven. De Kanaries lieten in Brussel twee kostbare pluimen achter, voldoende om de mogelijkheid op een vijfde landstitel zo goed als te vergeten. Er blijft een kleine kans, in voetbal weet je nooit.
 
Hoe staan de zaken bij de resterende vier speeldagen? STVV moet nu rekenen op verliespunten van én Tienen én Standard om de landstitel nog te kunnen behalen. Zij mogen Vlimmeren, als gevaarlijkste klant, thuis ontvangen. Ook Tienen moet het in eigen huis nog opnemen tegen Anderlecht.
 
De volgende drie speeldagen krijgt Standard oefenwedstrijden voorgeschoteld tegen ploegen uit de rechterkolom. Het kan wachten blijven tot de laatste speeldag met de wedstrijd Standard – Sinaai alvorens we de definitieve naam van de landskampioen zullen kennen.
 
Famkes Merkem zorgde zaterdag voor de grootste verrassing door met 0-1 te gaan winnen op Jabbeke, tevens hun eerste gewonnen wedstrijd buitenshuis en laat hierdoor Woluwe alleen achter op de voorlaatste plaats.
 
Voor volgend weekend staat alleen de uitgestelde wedstrijd Braine – Zuid-West (9de speeldag) op de agenda wegens de interland België – Roemenië. De zaterdag nadien spelen we de kwartfinale Beker van België, gevolgd door de competitie eitjesrapen het weekend nadien.


Tekst: Jean Smits
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties