Vercauteren: 'Tegen Bosnië voor 6 op 6'

Mathias Dumarey
| 11 reacties
Vercauteren: 'Tegen Bosnië voor 6 op 6'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Francky Vercauteren (foto), de assistent van bondscoach René Vandereycken, wil tegen Bosnië-Herzegovina voor een 6 op 6 gaan. Mocht dit effectief gebeuren, zet België een grote stap naar op zijn minst de barragewedstrijden in november.

Tekent Francky Vercauteren voor een 4 op 6? "Ik zou daar zeker voor tekenen, maar we gaan tegen de Bosniërs wel voor een 6 op 6. Met een 2 op 6 zouden we nauwelijks vooruit gaan in de stand. We moeten dan al gaan hopen dat de Spanjaarden twee keer sterker zijn dan Turkije, maar dan moet je al zeker de eerste plaats in de groep opgeven", aldus de voormalige hoofdtrainer van Anderlecht in HNB.

België staat momenteel op vijf punten van Spanje. De vraag is of de eerste plaats dan al niet weg is voor de Rode Duivels. "Ik wil dat nog wel eens zien mochten we dichter bij Spanje komen. Als zij punten laten liggen tegen Turkije en wij halen het maximaal aantal punten, wordt het in september echt wel prettig reizen naar Spanje."

Vercauteren zag Bosnië ook al twee keer aan het werk, zowel thuis als buitenshuis. "Het verloor heel nipt in Spanje en Turkije. Het accent lag toen al op het defensieve. Telkens ondergingen ze de wedstrijd. Thuis hebben ze wel veel meer drang naar voren en ze krijgen ook nog Spanje en Turkije over de vloer", aldus nog Vercauteren.

De Rode Duivels mogen wel blij zijn dat Vedad Ibisevic en Sejad Salihovic (beiden TSG Hoffenheim) niet meedoen. Vercauteren is vooral blij dat laatstgenoemde er niet bij is omdat die veel meer spelbepalend is voor de ploeg. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties