Alleen Van Buyten viert beetje feest

Philippe Crols
| 1 reacties

Die vier Belgen in Duitse loondienst kwamen afgelopen weekend bijna allemaal in actie. Alleen Daniël Van Buyten speelde niet, maar zijn team was wel het enige dat won.

Daniël Van Buyten (foto) maakte wel deel uit van de selectie van Bayern München voor de verplaatsing naar degradatiekandidaat Arminia Bielefeld. Spelen deed onze landgenoot niet, maar Bayern won wel en blijft zo hopen op de titel.

Dat Bayern won, was ook een goede zaak voor Filip Daems en Logan Bailly, de twee Belgen die de kleuren van Borussia Mönchengladbach verdedigen. Net als Bielefeld vecht Gladbach nog altijd tegen de degradatie en afgelopen weekend deed het nogmaals een slechte zaak door met 4-1 te verliezen bij Frankfurt. Beide Gladbach-Belgen speelden de hele wedstrijd en Daems scoorde ook de 2-1.

Bij Köln mocht Manasseh Ishiaku twintig minuten voor tijd invallen om een 0-2-achterstand tegen Stuttgart nog goed te maken. Helaas voor de spits scoorden de bezoekers een minuut na zijn invalbeurt de 0-3.