Portsmouth wint, Villa en West Ham gelijk

Kevin Vanbuggenhout

Portsmouth staat weer een stap dichter bij het behoud na een 1-0 zege tegen Bolton. Aston Villa en West Ham verdeelden de punten. Tenslotte was er ook nog het 0-0 gelijkspel tussen Middlesbrough en Fulham.

Portsmouth - Bolton Wanderers 1-0

Portsmouth en Bolton waren allebei nog in de degradatiestrijd betrokken, al had Bolton zich wel al aardig wat ademruimte bijeen gevoetbald. Het was dan ook Portsmouth dat voluit voor de zege ging. Glen Johnson kon in de draai op doel schieten, Jaaskelainen tikte de bal nog net tegen de paal. Met nog twaalf minuten te gaan incasseerde Bolton dan toch een dom tegendoelpunt. Kanu tikte de hoekschop van Belhadj vanop de doellijn binnen1-0. Beide ploegen hebben nu 37 punten, Portsmouth heeft wel nog een wedstrijd minder gespeeld.

Aston Villa - West Ham United 1-1

Dit was een wedstrijd tussen twee ploegen die strijden voor de Europese plaatsen. Aston Villa mag zijn Uefa Cup-ticket eigenlijk niet meer uit handen laten glippen. Een overwinning tegen West Ham zou nog meer zekerheid bieden en Heskey scoorde al na tien minuten de 1-0. Milner kreeg veel ruimte om van in de zestien laag voor te zetten, Heskey tikte van dichtbij binnen. Door een slechte terugspeelpass van Noble werd Heskey een reuzekans op de 2-0 aangeboden. De paal voorkwam een tweede doelpunt. Desalniettemin leek Aston Villa op een verdiende zege af te stevenen. Maar tien minuten voor tijd klom West Ham toch langszij. De afvallende bal na een hoekschop was voor Dyer. Hij mocht zomaar op doel trappen en Tristan kon het schot met zijn hoofd in doel
deviëren1-1. Helemaal op het einde begint Tomkins duidelijk handspel, maar Villa kreeg tot ontsteltenis van velen geen strafschop. Aston Villa kon aanspraak maken op meer, maar West Ham nam een belangrijk punt mee naar huis.

Middlesbrough - Fulham 0-0

Fulham is ook een ploeg die hoopt via de zevende plaats nog Europa in te gaan, terwijl Middlesbrough hard moet vechten om in de Premier League te blijven. Beide teams maakten er een gelijkopgaande wedstrijd van. Fulham kwam het dichtst bij een doelpunt. Andy Johnson schoot via Wheater tegen de paal. Het bleef 0-0 aan de Riverside. Middlesbrough verkeert nog steeds in grote problemen op de derdelaatste plaats.