Roma doet weer mee voor plaats 4

Maarten Vandenabeele

AS Roma won moeizaam van Lecce vanmiddag en mengt zich zo weer in de strijd voor de vierde plaats, want Fiorentina ging onderuit in Udine. Hekkensluiter Reggina won en mag weer dromen van het behoud.

De Giallorossi zaten al vroeg op rozen tegen Lecce. Totti scoorde na amper 3 minuten de 1-0, nadat hij van dichtbij een afgeweerde vrije trap van Baptista kon binnentikken. 10 minuten later verzilverde Brighi (foto) een voorzet van Motta: 2-0. De bezoekers kwamen rond het halfuur terug in de wedstrijd: Munari liet doelman Artur geen schijn van kans, 2-1.
Na de rust kwam Lecce zelfs langszij: Papadopoulos benutte een assist van Tiribocchi, 2-2. Even later kreeg Roma een strafschop: Baptista kwam ten val in een duel met Edinho. Totti liet de kans niet liggen: 3-2. De bezoekers kwamen die nieuwe achterstand niet meer te boven en verloren ook nog Arriati met rood.

Fiorentina ging onderuit bij Udinese. Een doelpunt van Asamoah in de 10e minuut zorgde voor een 1-0 ruststand. In de tweede helft verdubbelde D'Agostino de voorsprong met een penalty. Een kopbalgoal van Dainelli heropende de wedstrijd (2-1) maar nauwelijks 2 minuten na de aansluitingstreffer legde D'Agostino met een knappe vrije trap de eindstand vast: 3-1.

Reggina behaalde de zege van de hoop bij Atalanta. Ceravolo scoorde het enige doelpunt kort voor de pauze: 0-1.

Cagliari was te sterk voor Napoli, dat intussen helemaal onderin de stand is terechtgekomen. Een doelpunt van Jeda na 5 minuten en eentje helemaal op het eind van Lazzari, met tussendoor enkele beslissende reddingen van doelman Marchetti, lieten de thuisaanhang vieren: 2-0.

Papadopulo kon niet voor een schokeffect zorgen als nieuwe Bolognacoach. Zijn team ging zwaar de boot in bij Palermo. Na een own goal van Belleri moesten de bezoekers al vanaf de 6e minuut achtervolgen (1-0) en net voor de pauze kregen ze een nieuwe tik te verwerken: Kjaer scoorde de 2-0. Na de pauze zorgde Succi voor 3-0. Volpi kreeg vervolgens een tweede gele kaart, maar toch kon Bologna nog tegenscoren via de onvermijdelijke Di Vaio: 3-1. In de extra tijd legde Cavani de eindstand vast op 4-1.

Met een strafschop van Mascara en een doelpunt van Martinez hield Catania de punten thuis tegen Sampdoria: 2-0.

Door twee doelpunten van Pellissier is Chievo zo goed als gered: de ploeg uit Verona won bij Siena, 0-2.

Gisteren al eindigde de topper tussen Juventus en Inter op 1-1. Lazio won bij Genoa: 0-1. Vanavond sluiten Milan en Torino de 32e speeldag af.