Rosenborg neemt leiding over

viki meeuwis
| 0 reacties
Rosenborg neemt leiding over
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In Noorwegen waren ze al aan de zesde speeldag in de Tippeligaen toe. Molde beet de spits af tegen Viking op zaterdag.

Voor Molde betekende winst dat ze aan de leiding zouden blijven, bij verlies gaf dat Rosenborg de kans om Molde voorbij te steken. In de twaalfde minuut kreeg Pape Pate Diouf een goede kans maar de afwerking liet te wensen over. Amper een minuut later ontsnapte Viking aan een strafschop na hands van Skogseid. Op het half uur kreeg Molde een vrije trap toegewezen maar die werd door Jose Mota hoog over doel geschoten. Een achttal minuten later was het de beurt aan Viking om een vrije trap te nemen nadat Thomas Holm Alexander Ødegaard neerhaalde. Ødegaard nam die zelf en kon de bal via Birkir Bjarnasson in doel schieten. Bij Molde kon Mota voor de rust nog even dreigen maar de bal ging net naast. Ook na de rust was Molde de betere ploeg maar kon nooit echt overtuigen. Mota kon na een inworp van Mame Biram Diouf even voor doel komen maar ook nu ging de bal over doel. In de 65e minuut kon Vidar Nisja de voorsprong voor Viking verder uitdiepen. De bezoekers hadden nu twee doelpunten. In de slotfase kreeg Jose Mota de beste kans van de wedstrijd maar slaagde er niet in om de bal over de doellijn te krijgen. In de slotfase kon Mame Biram Diouf toch nog scoren voor Molde maar het was te laat om het tij te keren.

Fredrikstad kreeg zondag Aalesund, de ploeg van trainer Kjetil Rekdal op bezoek. In deze partij was de thuisploeg de betere ploeg maar Jonathan Parr slaagde erin om het enige doelpunt te scoren waardoor Aalesund de winst alsnog binnenhaalde. De 20-jarige speler kon net voor de rust scoren nadat hij op weg werd gezet door Johan Arneng. Fredrikstad was de betere ploeg zeker in de eerste helft met een goede actie van Piiroja in de vijfde minuut. Raymond Kvisvik kon een goede pass geven maar de bal ging bij het schot van Piiroja net over het doel heen. In de tiende minuut kreeg Ardian Gashi een kans op doel maar die werd weggewerkt door een speler van Aalesund. Ook Tegström kreeg een kans op doel maar dat werd door keeper Anders Lindegaard. In de slotfase zorgde trainer Grönhagen ervoor dat Piiroja voluit in de spits kon spelen om zo nog de gelijkmaker te kunnen maken. Trainer Rekdal pareerde die zet door Tor Hogne Aarøy in de verdediging in te brengen. Met deze al dan niet verdiende winst staat Aalesund nu op de vijfde plaats met negen punten terwijl Fredrikstad zich met de achtste plaats en acht punten moet tevreden stellen.

Rosenborg trok naar het Åråsen Stadion waar het Lillestrøm partij gaf. Rosenborg was duidelijk de betere ploeg, toch zou het tot na de rust duren vooraleer er doelpunten vielen. In de 55e minuut was het tegen het spel in Lillestrøm dat kon scoren. Håvard Nordveit kon de bal richting de zestien meter van RBK spelen, waarop Bjørn Helge Riise kwam aangestormd om de bal tussen de benen van keeper Rune Jarstein te werken. In de 71e minuut zag Lillestrøm een doelpunt geannuleerd omdat keeper Jarstein werd vastgehouden. Met nog een negen minuten te gaan in de reguliere speeltijd kon Rade Prica de gelijkmaker op het bord zetten. In de slotfase kreeg Marek Sapara een goede mogelijkheid voor een schot vanaf twintig meter en puurde daar inderdaad een doelpunt uit. Zo gaat Rosenborg nu met veertien punten aan de leiding van de Tippeligaen terwijl Lillestrøm met amper drie punten uit zes wedstrijden de rode lantaarn krijgt.

De uitslagen van de andere wedstrijden:

Odd Grenland – Vålerenga: 2-2

Start – Tromsø: 3-1  

Strømsgodset – Stabæk: 1-0

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Eliteserien

Nieuwste reacties