Verdedigend Chelsea frustreert Barcelona

Steurbaut Kersten
| 52 reacties

Een verdedigend Chelsea heeft een uitstekende uitgangspositie vergaard op het veld van Barcelona. De jongens van Guus Hiddink frustreerden Lionel Messi en co en gaan met een 0-0 terug richting Londen.

Hiddink verkondigde dat Chelsea met open vizier naar Camp Nou trok. Het leek al snel een loze belofte van de Nederlander. The Blues trokken een dubbele muur op voor het eigen strafschopgebied en gunden Barcelona het balbezit.

De Catalanen combineerden knap, maar slaagden er in de eerste helft niet in om hun veldoverwicht om te zetten in uitgespeelde kansen. De beste kans voor rust was zelfs voor Chelsea. Didier Drogba profiteerde bijna van een korte terugspeelbal van Rafael Marquez, maar Victor Valdes zat er twee keer goed tussen.

Een gelijkaardig verhaal in de tweede helft, maar deze keer koppelde Barça het balbezit wel aan kansen. Dani Alves knalde op de vuisten van Petr Cech en plaatste een vrije trap op het dak van het doel. De beste kans was echter voor Samuel Eto’o. De Kameroener kapte zich na een lange rush mooi vrij in de zestien, maar besloot op de voet van Cech.

Chelsea hield stand, al had het wel een strafschop tegen kunnen krijgen. Scheidsrechter Philippe Starck weigerde echter de bal op de stip te leggen voor een lichte trekfout van Bosingwa op Thierry Henry. Invallers Bojan Krkic en Aleksandr Hleb misten nog twee uitstekende kansen op de 1-0.

Het bleef echter 0-0 en zo krijgt Chelsea volgende week een uitgelezen kans om zich op Stamford Bridge voor het tweede seizoen op rij te plaatsen voor de finale van de Champions League. (AN)