Mathijssen: "Dit heeft me getekend"

De Nijs Michael
| 29 reacties
Mathijssen: "Dit heeft me getekend"
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Jacky Mathijssen heeft afgelopen weekend voor het laatst op de bank gezeten bij Club Brugge. De oefenmeester is in beeld bij Charleroi, maar naar eigen zeggen heeft hij tijd nodig om zijn periode in Brugge te verwerken.

"Dit heeft me echt getekend en ik denk dat ik enkele maanden nodig zal hebben om hier uit te geraken", stelt Mathijssen vast in Voetbal Magazine. "Ik was ervan overtuigd dat ik de kwaliteiten had om te slagen bij Club Brugge, maar ik heb die kwaliteiten niet kunnen invullen."

"Ik ben een rendementstrainer en geen jeugdcoach. Ik maak spelers eerder mentaal sterker, dan voetbaltechnisch", beseft de coach. "Ik kan met een groep naar een bepaald doel toewerken, maar in het Club Brugge van nu moet je spelers kunnen verbeteren. Ik ben een trainer die voetballers beter laat worden door ze zaken te geven, nu moest ik zaken afpakken waarin ze goed zijn."

"Eigenlijk had ik al na het eerste jaar moeten zeggen: 'Ik stop ermee'," weet de trainer. "Ik zei tegen mezelf dat er iets niet klopte en ik heb gelijk gekregen." Volgend seizoen neemt de Nederlander Adrie Koster Club Brugge onder zijn hoede, hij loodste Jong Ajax afgelopen seizoen naar de titel.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties