Analyse Nog 90 minuten

Maarten Vandenabeele
| 2 reacties
Nog 90 minuten
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Nog één wedstrijd en dan zal de Serie A al zijn geheimen hebben prijsgegeven. De kampioen is al even bekend en ook twee van de drie dalers zijn gekend, maar de andere knopen worden pas volgend weekend doorgehakt.

In de Champions League zal Inter alvast zeker worden vergezeld door Juventus. De eerste zege in twee maanden tijd was meteen goed voor een toegangsbewijs tot het kampioenenbal. Door de voor de Bianconeri gunstige uitslagen van Milan en Fiorentina heeft Ciro Ferrara (foto) bij zijn eerste wedstrijd al verwezenlijkt waarvoor hij was aangesteld.

De onderlinge uitslagen met Milan (4-2 in Turijn en 1-1 in Milaan) en Fiorentina (1-1 in Firenze en 1-0 in Turijn) zijn telkens in het voordeel van Juve, waardoor beide teams met een gelijk puntenaantal steeds na Juve finishen. Het verschil tussen plaats twee en drie is niet zo belangrijk, maar wie vierde wordt moet naar de voorrondes van de Champions League en moet dus eerder met het nieuwe seizoen starten.

In het meest waanzinnige scenario verliest Juve zijn laatste wedstrijd tegen Lazio en wint Fiorentina van Milan. Dan wordt het rekenen: Juve is sowieso veilig en eindigt tweede of derde, maar Milan won eerder dit seizoen van Fiorentina met 1-0. Dat betekent dat Fiorentina met meer dan één doelpunt verschil moet winnen om de Rossoneri naar de vierde plaats te verwijzen. Bij winst met één doelpunt verschil telt het doelsaldo en dat is van Milan sowieso beter.

Wint Juve van Lazio, dan zijn de Bianconeri zeker tweede. Bij een gelijkspel of thuisverlies in Turijn kan Milan nog tweede worden, op voorwaarde dat de Rossoneri beter doen in Firenze.

Voor de Europa League is het eenvoudiger: Genoa, Roma en bekerwinnaar Lazio zijn zeker geplaatst. Daar kan de slotspeeldag niets meer aan veranderen.

Onderin moet nog één ploeg afvallen. Na de al zekere degradatie voor Reggina en Lecce vergezelt Torino of Bologna hen naar de Serie B. Bologna staat er het best voor: door de puntendeling met Chievo en het thuisverlies van Torino tegen Genoa hebben de Rossoblu aan een overwinning tegen Catania zeker genoeg. Momenteel staan Torino en Bologna allebei op 34 punten, maar in de onderlinge duels (5-2 in Bologna en 1-1 in Turijn) scoort de ploeg van Mudingayi (foto) beduidend beter. Torino moet dus hopen dat de Sicilianen hun sportieve plicht vervullen en zelf moeten ze een resultaat neerzetten bij Roma.

Nog 90 minuten en we weten alles!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties