Debuterende Lukaku: "Niet gelukt om iets bij te brengen"

De Nijs Michael
| 16 reacties
Debuterende Lukaku: "Niet gelukt om iets bij te brengen"
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Anderlecht verloor zondag op het veld van Standard, maar toch was er één lichtpuntje voor de Brusselaars: Romelu Lukaku. De zestienjarige spits debuteerde in de tweede helft en speelde een degelijke partij. Toch blijft de jongeling bijzonder rustig.

Lukaku staat te boek als een bijzonder groot talent. Zo kon hij op de belangstelling van onder andere Chelsea en Manchester United rekenen, maar de knaap tekende onlangs een contract bij Anderlecht. Ondanks het feit dat Lukaku slechts zestien jaar is, werd hij afgelopen zondag in 'de hel van Sclessin' voor de leeuwen gegooid door trainer Ariël Jacobs.

Lukaku liet enkele leuke dingen zien, maar kon de match niet in het voordeel van de bezoekers beslissen. "Het was leerrijk om tegen Onyewu en Sarr te spelen", vindt de jongeling. "Zij zijn heel sterk en vormen volgens mij het beste centrale verdedigersduo in België. Ik heb geprobeerd om iets bij te brengen, maar dat is helaas niet gelukt."

"Het is een beloning voor mijn werk van de afgelopen drie jaar", komt de aanvaller bij Anderlecht-online.be terug op zijn debuut in de hoogste afdeling. "Het getuigt ook van erkenning van de club en de trainer. Het betekent zeker niet dat ik er nu ben. Ik zal hard moeten blijven werken om volgend seizoen door te dringen tot de A-kern."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-0 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties