AC Milan verkocht Gourcuff definitief aan Bordeaux

Mathias Dumarey
| 12 reacties
AC Milan verkocht Gourcuff definitief aan Bordeaux
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Yoann Gourcuff is door Girondins Bordeaux definitief overgenomen van AC Milan. De Fransman speelde het afgelopen seizoen op huurbasis voor de leider in de Franse Ligue 1. Hij ontpopte zich in het Stade Chaban-Delmas tot de absolute blikvanger.

Yoann Gourcuff maakte in 2006 nog de overstap van Stade Rennes naar AC Milan, maar in Italië kon hij zich nooit doorzetten in het sterrenelftal van de Rossoneri. De Fransman moest vooral genoegen nemen met een rol als reservespeler en AC Milan besloot dan maar om hem dit seizoen uit te lenen aan Girondins Bordeaux.

Die uitleenbeurt was een absoluut succes voor Gourcuff. Door zijn collega's werd hij onlangs nog verkozen tot Frans Speler van het Jaar. Bordeaux kreeg van AC Milan de kans om de spelbepaler definitief over te nemen en liet die mogelijkheid niet liggen. "Ik ben de gelukkigste voorzitter nu. We hebben ons kunnen verzekeren over een geweldig voetbaltalent en bovenal ook van een goed mens", zegt Bordeaux-preses Jean-Louis Triaud in de Franse pers. Gourcuff ondertekende een contract voor vier seizoenen. Bordeaux betaalde maar liefst vijftien miljoen euro voor de speler.

Mogelijk kan Gourcuff met Bordeaux nog een kers op de taart behalen. Met nog één speeldag te gaan staat de club aan de leiding met drie punten voorsprong op eerste achtervolger Olympique Marseille. Eén punt volstaat om de Franse landstitel te pakken. Dat moet dan gebeuren in een wedstrijd tegen staartploeg SM Caen.



Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties