Hazard loodst België voorbij Ierland

De Nijs Michael
| 14 reacties

België is momenteel aan de slag in de laatste kwalificatieronde voor het EK-19. De jonge Belgen zijn alvast goed van start gegaan, ze wonnen in hun eerste wedstrijd met het kleinste verschil van Ierland.

België ging het best van start tegen een defensief ingesteld Ierland. Na een kleine veertig minuten werden de Duivels beloond: Eden Hazard scoorde de 1-0. Die score stond ook bij de rust op het bord, al trof Sébastien Phiri ook nog de paal.

In de tweede periode probeerde Ierland alsnog een gelijkspel uit de brand te slepen, maar de Ieren konden nooit aanspraak maken op een punt. Het waren integendeel de jonge Belgen die nog de beste kansen kregen. Gescoord werd er echter niet meer, waardoor de partij eindigde bij een 1-0-stand.

Opstelling België: Coppens, Daeseleire, Boyata, Kocabas, Durwael, Phiri, François, Appeltans (79e Buyse), De Pauw, Hazard, Bourdouxhe (79e Kis).