Verwarmde grasmat wordt verplicht in eerste klasse

De Nijs Michael
| 34 reacties
Verwarmde grasmat wordt verplicht in eerste klasse
Foto: © SC

De Belgische competitie kende afgelopen winter heel wat problemen door het winterweer, vanaf het seizoen 2010-2011 zou dat probleem van de baan moeten zijn. De eersteklassers zullen namelijk verplicht worden om een verwarmde grasmat aan te leggen.

Afgelopen seizoen werden heel wat wedstrijden verplaatst door sneeuw- of ijsvorming op het veld. Dat is ook de Profliga niet ontgaan, gisteren werd namelijk beslist om veldverwarming te verplichten vanaf het seizoen 2010-2011.

De Profliga zal tevens regels opleggen over de fundering, drainage, beregening en kwaliteit van het veld. Tweedeklassers die naar de hoogste afdeling promoveren, zullen op steun van de Profliga kunnen rekenen. Over de modaliteiten van de nieuwe regels zal tijdens de volgende vergadering verder gesproken worden.

In de eerste klasse beschikken momenteel alleen Standard, Racing Genk en Westerlo over een verwarmde grasmat. Enkele andere topklassers, waaronder Anderlecht, zijn momenteel bezig met de installatie van een verwarmde grasmat.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties