Racing Mechelen gaat Mexicaans

Jimmy Wouters
| 43 reacties
Racing Mechelen gaat Mexicaans
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na de Ivorianen van Beveren en de Egyptenaren van Liersen wordt het Belgisch voetbal weer een aantal exoten rijker. Racing Mechelen gaat namelijk in zee met Mexicanen.

Racing Mechelen sloot begin april een akkoord met de Mexicaanse voetbalschool Cesifut, die 80% beslissingsrecht krijgt bij de derdeklasser. De overeenkomst kwam er op uitdrukkelijke wens van de onlangs overleden voorzitter Edmond Phlips. 

Zo zouden er komend seizoen liefst acht Mexicanen op het veld van Mechelen te zien zijn.  “Deze week werd een belangrijke stap gezet in de administratieve afhandeling rond de komst van de Mexicaanse spelers", aldus algemeen manager Yves Buelens. "De arbeidskaarten van een achttal Mexicanen zijn inmiddels binnen. Volgende week hopen we die administratie te finaliseren en dan wordt het stilaan tijd om ons voor te bereiden op hun komst."
 
Ondertussen komt er steeds meer zicht over de kern van het komende seizoen. "We streven naar een kern van twintig spelers waar er achttal van uit Mexico zullen komen," gaat Buelens verder. "Het kan zijn dat enkele van de huidige spelers minder speelkansen zullen krijgen. De club zal in elk geval meewerken indien er interesse moest zijn van andere clubs." (AN)
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties