Daerden: "Ik wil nu presteren"

Anthony Van der Planken
| 26 reacties
Daerden: "Ik wil nu presteren"
Foto: © SC

Club Brugge bereidt zich voor op het nieuwe seizoen. Koen Daerden heeft er ondertussen al drie jaar opzitten bij blauw-zwart, maar bereikte zelf nooit zijn oude niveau en zag ook Club wegzakken.

Dit seizoen hoopt Daerden blessurevrij te blijven en met Club weer een stap vooruit te zetten. "Ik leg me niet te veel druk op", vertelt de middenvelder in GvA. "De voorbereiding is voor mij sowieso belangrijk, want ik heb 5-6 weken nodig om ritme op te doen. Als ik deze weken probleemloos door geraak, betekent dat veel voor de rest van het seizoen. Als je drie jaar bij Club zit en je hebt twee jaar verloren, dan wil je presteren. Dat is het allerbelangrijkste."

Daerden blikte ook terug op de eerste weken onder Adrie Koster. "Een nieuwe trainer is een nieuwe manier van werken. Zijn oefenstof is best zwaar. Het is iets helemaal nieuw. Maar je moet er ook niet meer van maken dan het is."

Wat zijn de ambities van Club Brugge dit seizoen? "Vorig jaar wilde men hier meestrijden voor de titel. Tegelijk wilde men dat met jonge jongens doen. Zoiets vraagt tijd en was in contrast met de ambities. Nu, of je nu jong bent of niet, ik vind dat geen excuus. Laat het ons de volgende weken van wedstrijd tot wedstrijd bekijken. Want de voorbije drie jaar leerden me om voorzichtig te blijven."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties