Club mag juichen in Aalter

De Nijs Michael
| 8 reacties

Club Brugge ging eerder in deze oefencampagne al onderuit tegen Zulte Waregem en Roeselare, maar gisteren hadden de blauw-zwarten wel reden tot juichen. Tweedeprovencialer Aalter ging met 0-5 voor de bijl.

Het werd in Aalter eigenlijk nooit een echte wedstrijd. Ryan Donk kopte al na tien minuten een hoekschop van Meeus in doel. Voordien hadden de Bruggelingen al enkele mogelijkheden laten liggen, maar dat maakten ze in het verder verloop van de eerste helft goed. Nog geen twee minuten na het doelpunt van Donk zorgde Chavez voor de dubbele voorsprong. In het slotkwartier van de eerste periode vond Djokic twee keer de weg naar de netten. Karel Geraerts zorgde nog voor de pauze voor een forfaitscore.

Na de rust wisselde coach Adrie Koster heel wat spelers en dat had niet meteen een positieve invloed op het spelbeeld. Club kwam nooit in de problemen, maar raakte zelf amper aan kansen. De beste mogelijkheid was nog voor Dirar, maar hij kon de plaatselijke doelman niet verschalken. Zondag oefent Club tegen reeksgenoot Westerlo.

Club Brugge: Lenaerts – Vermeulen (46’ De Mets), Donk (46’ Ciman), Kucera (59’ Simaeys), Cleber (59’ Daerden) – Clement (59’ Odjidja), Geraerts (59’ Blondel) – Chavez (59’ Dirar), Jeffrey, Meeus (46’ Dahmane) – Djokic (59’ Sonck).

Doelpunten: 12’ Donk 0-1, 14’ Chavez 0-2, 28’ Djokic 0-3, 32’ Djokic 0-4, 40’ Geraerts 0-5.