Lukaku: "Ik wil mijn diploma behalen"

De Nijs Michael
| 0 reacties
Lukaku: "Ik wil mijn diploma behalen"
Foto: © SC

Romelu Lukaku is ongetwijfeld het grootste talent dat Anderlecht momenteel in de jeugdrangen heeft lopen. De zestienjarige aanvaller mocht zelfs al debuteren bij de A-ploeg, maar toch blijft de spits bijzonder nuchter als het over zijn carrière gaat.

"Ik heb een A-attest en mag naar het vijfde middelbaar", vertelt Lukaku op de website van paars-wit. "Volgend seizoen mag ik maandag, dinsdag en donderdag telkens twee lesuren missen, waardoor ik overdag kan trainen. Ik wil mijn middelbare studie afmaken, zodat ik mijn diploma heb. Dan heb ik toch al iets in handen en dat is wat ik wilde bereiken. Daarna denk ik dat ik alles op mijn voetbalcarrière zet."

"De honger om meer wedstrijden te spelen groeit wel na zo'n topmatch", kijkt de jongeling terug op zijn invalbeurt in de testmatch tegen Standard. "Het is een mooie herinnering. Maar wat de club met mij doet, vind ik heel goed. Als ik nu te snel ga, zou ik me verbranden. Natuurlijk hoop ik volgend seizoen op nieuwe speelkansen, maar ik maak me er niet druk om. De trainer zal beslissen of ik er klaar voor ben."

"Ik ben nog maar zestien en heb nog een hele carrière voor mij. Als ik nu te snel zou gaan, is dat slecht voor al wie zich al heeft ingezet voor mij", besluit de beloftevolle aanvaller van de Brusselaars.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties