AS Roma eerder al onderuit tegen Belgische ploegen

Mario Lelievre
| 23 reacties
AS Roma eerder al onderuit tegen Belgische ploegen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

AA Gent zal het in de derde voorronde van de Europa League opnemen tegen AS Roma. Zware opdracht, dat wel, maar het kan. Zowel Club Brugge als Union Saint-Gilloise schakelden deze grootmacht al eens uit.

Union deed dit zelfs bij zijn Europees debuut in 1959 in de halve finale van de Beker der Jaarbeurssteden. Een jaar later mocht de Brusselse club alweer de Italianen verwelkomen in het Dudenpark, maar werden deze keer uitgeschakeld. Club Brugge schakelde AS Roma uit tijdens het seizoen 1975-1976 en wipte nadien die andere Italiaans topper, AC Milan. Brugge won tweemaal met het kleinste verschil, zowel thuis als uit werd het telkens 1-0. Club zou dat seizoen pas sneuvelen in de finale tegen Liverpool.

De Bruggelingen kregen jaren later de Italianen nog eens voor de voeten, in het seizoen 2005-2006 verloor blauw-zwart in de 1/16 finale van de UEFA-Beker twee keer met 1-2. RSC Anderlecht nam het eveneens Europees tweemaal op tegen AS Roma, in de UEFA-beker en voor de Champions League maar werd telkens uitgeschakeld. Ook Eendracht Aalst mocht Europees de weide in tegen AS Roma en dit in de tweede ronde van de UEFA-beker in 1995-1996, het ging met zware 4-0 cijfers verliezen in de Italiaanse hoofdstad maar wist in eigen huis fier de 0-0 te houden. Racing Genk trof de “Giallorossi” Europees in de groepsfase van de Champions League, de Limburgers verloren thuis met 0-1 maar wisten in Rome een 0-0 gelijkspel te behalen. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties