Ferguson schiet scherp naar "kleine" City

Yves Dekoning
| 4 reacties
Ferguson schiet scherp naar "kleine" City

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Manchester City is een sterke ploeg bij elkaar aan het kopen en dat steekt bij de buren van United. Vooral het transferbeleid wordt op de korrel genomen.

Sir Alex Ferguson was nooit verlegen om een straffe uitspraak en neemt ook nu geen blad voor de mond. De manager van Manchester United haalt zwaar uit naar de buren van City. De Schot hekelde vooral over de transfers van Emmanuel Adebayor (Arsenal) en Carlos Tevez (Man Utd).

Manchester City had in de stad posters opgehangen om de komst van Tevez naar Manchester in de bloemen te zetten. Dat is bij Ferguson in het verkeerde keelgat geschoten aangezien Tevez de voorbije seizoenen bij United in Manchester speelde. Hij verwoorde het zo: "Ze zijn een kleine club met een kleine mentaliteit. Ze denken dat Tevez weghalen bij United een triomf is." City zinspeelt al langer op het feit dat Old Trafford in Salford ligt en City dus de echte ploeg van Manchester is.

Over Adebayor had Ferguson het volgende te zeggen: "Hij wou eigenlijk alleen maar naar Manchester United of Chelsea. Zijn manager had ons en Chelsea opgebeld. Er kan maar één reden zijn waarom hij voor City koos." Adebayor beweerde altijd dat geld geen rol speelde, maar volgens Ferguson was dat de enige reden om voor Manchester City te kiezen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties