Utaka scoort voor Odense

viki meeuwis

De tweede speeldag in de SAS-Ligaen werd gisteren op gang getrapt.

Odense Boldklub nam het gisteren op tegen Sønderjyske. De eerste tien minuten begonnen een beetje afwachtend. Nadien kwam OB beter in de wedstrijd. In de twaalfde minuut leverde dat via Johan Absalonsen een doelpunt op na een vrije trap. Het gejubel was van korte duur want amper vijf minuten later kon Søren Fredriksen de gelijkmaker binnentrappen. Op het half uur was het diezelfde Fredriksen die scheidsrechter Nicolai Vollquartz er attent op maakte dat Djemba-Djemba hem had proberen neer te halen maar het leverde Sønderjyske geen strafschop op. Na een hoekschop, genomen door Chris Sørensen, kon Atle Roar Håland de bal achter keeper David Ousted in doel werken. Vlak voor rust stond het ei zo na 2-2 nadat Jesper Kjærulff de bal tegen de netten knalde maar het doelpunt werd wegens offside geannuleerd. Na de rust kon (ex-Antwerp) de eindscore op 3-1 vastleggen.

FC Kopenhagen ontving nieuwkomen HB Køge in het Parken Stadion. Zoals verwacht werd deze partij een makkie voor FCK. Nochtans was het Emmanuel Ake die de bezoekers al in de zesde minuut kon doen dromen toen hij de 0-1 binnentrapte. Mathias “Zanka” Jørgensen kon tien minuten later de gelijkmaker binnenwerken. Nog voor de rust zorgde Pospech voor de 2-1.

Na de pauze was het Ailton die de 3-1 binnenwerkte. Cesar Santin liet zich ook niet onbetuigd en zette de 4-1 op het scorebord. Nadien was het de beurt aan de drie invallers, Morten Nordstrand, Dame N’Doye en Martin Vingaard om te scoren. Met dez 7-1 gaf FC Kopenhagen duidelijk aan dat er een groot klasseverschil heerst tussen beide ploegen.